22 Aralık 2009 Salı

Rulo Pasta

MALZEMELER:
4 adet yumurta
4 fincan un
4 fincan şeker
1 çay kaçığı kabartma tozu
1 bardak süt
2 paket kremşanti
İstege göre mevsim meyveleri

İÇ KREMASI:
2 su bardağı süt 3 ç.k un,1 su bardağı şeker
HAZIRLANMASI:
Yumurtaları ve şekeri bir kabın içerisinde çırpın.karışım kar haline gelince unu,kabartma tozunu ekleyin ve bir kez daha karıştırın.Kullanacağınız kalıbın veya tepsinin içine yağlı kağıt serin ve karışımı içine dökün.
önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.fırını söndürün.ancak keki sönmemesi için hemen fırından almayın.İç kremasını hazırlamak için tüm malzemeleri karıştırıp kaynattıktan sonra mikser yardımıyla 10 dakika çırpıyoruz.Kekimizi fırından çıkardıktan sonra yavaşça kağıttan kurtarıyoruz.kremamız soğuduktan sonra kekimizin üzerine yayıp içine meyvelerimizi ekleyip rulo şeklini veriyoruz.1bardak süt ile hazırladığımız krem şantimizi pastamızın üzerine sürüyoruz.isteğe göre dış süslemesini yapıyoruz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder