22 Aralık 2009 Salı

Mayalı Börek



Malzemeler:
1 su bardağı süt-yoğurt veya su (herhangi birini kullanabilirsiniz)
3/4 su bardağı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 küp yaş maya (1 bardak ılık suda eritilecek)
6,5-7 su bardağı un
Diger Malzemeler:
1 adet yumurta sarısı
yarım paket margarin
1 su bardağı sıvı yağ
margarin eritilip sıvı yağ ile karışacak
Hamurları açmak için nişasta
üzerini süslemek için çörek otu,haşhaş veya susam
İç Malzemesi:
Arzuya göre patatesli veya peynirli hazırlanabilir.
Hazırlama
Malzemeleri karıştırıp en son unu yavaş ayavaş ilave ederek yumuşak bir hamur yapın.Hamur leğenin kenarından ayrılmaya başladığı zaman un eklemeyi kesin. Hamurun üzerini örtüp, ılık bir yerde hamuru mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp nişasta ile hamurlarımızı açalım.(5 alt kata 5 üst kata şeklinde olabilir)her yufka katını eritmiş olduğumuz margarin ve sıvıyağ karışimi ile yağlayalım.ortasına hazırladığımz böreklik iç malzemeyi döşeyip kapatma ve yağlama işine devam edelim.üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu ile süsleelim.bir saat kadar böreğimizi dinlendiriyoruz.200 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dak. pişiriyoruz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder