12 Aralık 2009 Cumartesi

Patatesli Börek

Malzemeler:
6 adet yufka
2 yumurta
5 yemek kaşığı yogurt
1 çay bardağı sıvıyağı
2 çay bardağı su veya süt

İç malzemesi için:

8 orta boy patates
1 adet sogan
5 adet sivribiber
yarım çaybardağı sıvıyag
Tuz KarabiberPul biber

Üzeri için:
çörekotu

Hazırlanışı:

öncelikle böreğin içini hazırlayın. Patatesleri haşlayıp soyarak küp şeklinde dilimleyip derin bir kaba alın. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağı,yeşil biber,soğan, pul biber tuz, karabiber ekleyerek öncelikle karıştırın ve hafif pişirin. Bu arada, 2 yumurta , 5 yemek kaşığı yogurt , 1 çay bardağı sıvı yağ ve 2 çay bardağı suyu veye sütü karıştırın. Bunu da yufkaların arasına ve fırına koymadan önce üzerine sürmek için kullanacağız.İster yufkaları rulo isterseniz sererek böregi şekillendirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın, hazırladığınız böreği üzerine yumurtalı karışımdan sürüp çörekotu serptikten sonra kızarana kadar pişirin. Hafif ılık haldeyken dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder