8 Nisan 2015 Çarşamba

Tül Perde Nasıl Temizlenir?




 Bahar geldi, tazelenmeye hazırlanın. Bahar temizliği zamanı da geldi. Evlerin en önemli aksesuarlarında perdeler için temizlik vakti.Peki Nasıl Temizlenir ?
Çamaşır Makinesinde
Tül perdelerinizi çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Fakat kesinlikle sıcak su kullanmamalısınız. Sıcak su tül perdenizin çok kırışmasına ve daha çabuk yıpranmasına sebep olur. Narin yıkama tercihinde tercihen 30 derecede yıkanması önerilir.
Kırışmasını engellemek için tül perdenizi kornişten çıkarır çıkarmaz bekletmeden yıkamalısınız. Ayı şekilde makineden çıkar çıkmaz da bekletmeden asmalısınız.
Elde Yıkama
Eğer elde yıkayacaksanız küveti kullanabilirsiniz. Bu işlem için ılık su ve çamaşır makinesine koyduğunuzdan biraz daha fazla deterjan kullanın.  Bir defa suyu değiştirip tekrar yıkayın.
Küvetin üstüne enlemesine bir sopa koyun ve perdeyi bu sopadan sarkıtın. Böylece yıkarken kırışmasını engellemiş olursunuz. Yıkama bittikten sonra perdeyi silkeleyin.

Sararmış perde nasıl temizlenir?

Daha çok kirlenmiş ve rengi solmuş, sararmış perdenizi önce normal şekilde yıkayın. Küvette deterjanlı su hazırlayın ve içine 1 su bardağı amonyak ekleyin. Perdenizi bu suda 2 saat bekletin.  Ardından duru suyla yıkayın ve güneşte kurutun.

Dikkat edilmesi gerekenler

Tül perdeler ütüye ihtiyaç duymaz. Doğru şekilde yıkadıktan sonra bekletmeden hemen asarsanız kırışmazlar.

Tül perdenin üstünde işlemeler varsa, işlemeler içte kalacak şekilde katlayarak makineye koymalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder