23 Şubat 2015 Pazartesi

Aloe Veranın Faydaları


 
 Evinizde yetiştirdiğiniz Aloe Vera’dan bir yaprak kopararak içindeki jeli 2 kaşık bal, 2 tatlı kaşığı badem yağı ve 5-6 damla kadar gül yağını karıştırın ellerinizle yukarı doğru masajlar yapın ve ciltte oluşan yaşlanmayı gidermek için ne kadar etkili olduğunu fark edeceksiniz.
Aloe Vera çok faydalı bir bitkidir ayrıca evimize bir güzellikte katmakta .Kendi yetiştirdiğimiz Aloe veranın bir de hayatımıza katkısı olması insana ayrı bir mutluluk veriyor.
Aloe veranın Faydalarına gelince :
Afrika kökenli bir bitki olan Aloe Vera zambakgiller familyasından olmasına rağmen kaktüse benzemektedir.İçeriğindeki vitaminler, mineraller, aminoasitler ve enzimlerle çok faydalı ve alternatif tıpta kullanma alanı çoktur.
Faydalı olduğu yerler
 
Ciltte oluşan yara ve yanık gibi deformasyonlarda ,anti-bakteriyel etkisiyle enfeksiyon tedavilerinde ve sindirim sistemi hastalıkları kapsamında yer alan kabızlık, hemoroit, mide ülseri, huzursuz bacak sendromuna karşı kullanılmaktadır. 
Yeşil kabuk bölümünün altında yaprağın iç kısmında bulunan ve parankim hücreler tarafından imal edilen müsilaj görünümlü renksiz kısım olan jeldir.
 
Bu jeli yaprağı ikiye bölerek elde edebilirsiniz ve bir miktar alarak uygulamaya geçebilirsiniz doğal müshil olduğu için fazla kullanımdan kaçınınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder