15 Mart 2012 Perşembe

SAÇLARDAN KİRPİK YAPIMI...

Kirpiklerinin kısalığından şikayetçi olanların imdadına yetişen estetik tekniği. 
Estetik uygulamalarda kullanılan son teknoloji ``FUE`` yöntemi ile kesi yapılmadan, kişinin kendi saç telinden kirpik ya da kaş ekimi yapılabiliyor.
Uygulama sonrasında, ömür boyu dökülmeyen, istenildiği gibi şekil verilen doğal kirpikler elde ediliyor. Hiçbir kesi işlemi yapılmadan uygulanan yöntem ile enfeksiyon riski ortadan kalkıyor. Uygulama sonrasında kişi, günlük yaşamına dönebiliyor.
UYGULAMA NASIL YAPILIYOR?
FUE tekniği ile ense bölgesinden saç telleri, bu iş için özel olarak mikromotor (tur motoru) ile kullanılmak üzere tasarlanmış trepentine adı verilen silindirik içi boş ucu keskin 0.8-1 milimetre çaplı aletler ile çevresindeki ince bir deri dokusuyla birlikte bulunduğu yerden ayrılarak alınıyor. Bu şekilde toplanan saç telleri, yapılan planlamaya uygun olarak kirpiklerin açısı ile uyum sağlayacak biçimde göz kapağına paralel ``implanter`` adı verilen özel iğneler yardımıyla deride hiç bir kesi yapılmadan ekiliyor.
Köklerin yerine yerleştirilmesini takip eden 5-7 gün içerisinde, ekilen kökler yeni yerlerine adapte oluyor. Yeni kirpikler, ekildikleri bölgedeki kan damarları vasıtasıyla besleniyor ve canlılıklarını sürdürüyor. Bu şekilde ömür boyu dökülmeyen, istenildiği gibi şekil verilen doğal kirpikler elde ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder