7 Mart 2010 Pazar

Ekşili Nohutlu Bamya

4 kişilik
Gerekli malzeme:
1 su bardağı nohut
1 kg bamya
yarım kg kuşbaşı koyun eti
1 limon
1 baş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
2 kahve fincanı sıvı yağ
1 su bardaği su
2 baş soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanış:
Nohudu akşamdan 2 tatlı kaşığı tuzlu suda ıslatın.düdüklü tencerede 40 dak.haşlayıp süzün.Bamyaların sap kısımlarını yuvarlak kesip temizleyin.eti 1 su bardağı suda 20dak.haşlayın.haşlanmış etleri kevğirle çıkarıp et suyunu ayırın.bir tencerede sıvı yağ,doğranmış soğan ve rendelenmiş sarımsağı kavurun.soğanlar pembeleşince haşlanmış et ve salçayı ilave edip 5-10 dak.daha kavurun.bamyayı yıkayıp tuz,karabiber ve nohutla birlikte tencereye ekleyin.ayırdığımız et suyunu da ilave edip.20 dak.orta ateşte pişirin.tencereyi ateşten indirmeye yakın 1 limonun suyunu sıkıp 1-2 dak.kaynatın ve sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder