3 Şubat 2010 Çarşamba

Muhallebili Tel Kadayıf

Malzeme:

Tel kadayıf 500 gr
Süt 4 su bardağı
Toz şeker 1 kahve fincanı
Pirinç unu 2 kahve fincanı
Nişasta 2 kahve fincanı
Su yarım su bardağı
Yumurta sarısı 2 adet
Margarin 100 gr

Şerbet İçin:
Toz şeker 2 su bardağı
Su 1,5 su bardağı
Birkaç damla limon suyu

Yapılışı:
Kadayıfın yarısını yağladığınız yuvarlak tepsiye elinizle açarak yayın.Pirinç ununu ve nişastayı yarım bardak su ile karıştırıp toz şekerle birlikte süte ekleyin.Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin.yumurta sarılarını çırpıp ilave edin.çırpıcıyla karıştırıp ocaktan alın.tepsideki kadayıfın üzerine yayın.kalan kadayıfı muhallebinin üzerine yayın.marğarinin yarısını eritip tepsinin kenarından akıtarak ilave edin.kalan yarısını küçük küçük doğrayıp kadayıfın üzerine serpiştirin.180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.su ve şekeri kaynatıp limon suyu ekleyin.bir taşım kaynatıp ocaktan alın.kadayıfı fırından alıp şerbetini azar azar gezdirerek dökün.şerbeti çekince üzerine çekilmiş yeşil fıstıkla süsleyin.Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder